Бояджийски услуги

Боядисване

За качественото боядисване на вашия апартамент преди полагане на боя е необходимо да се грундират повърхностите. След това боядисването се извършва с два или три пласта боя според нейната покривност.

Грундиране

Грундът има няколко основни предназначения: заздравява основата, фиксира прахта и уеднаквява попиваемостта. Първоначално грундът е бледо жълт и не променя цвета на боята, която се нанася след това. Всяко крайно покритие се нуждае от здрава основа с уеднаквена попиваемост.

Инструменти

За всеки вид боя има и подходящ инструмент. За нанасяне на интериорни или латексови бои за стени се използват валяк и четка, тъй като е по-прецизно. На пазара се предлагат различни видове валяци. Изборът им зависи както от вида на боята, така и от повърхността, която ще се боядисва.

Цветове

Върху избора на цвят при боядисване на помещенията оказват влияние различни фактори. Добре осветените стаи могат да се боядисат и в по-студени цветове. Така помещенията изглеждат по-просторни, но в същото време могат да създадат и усещане за хладина. За по-тъмните стаи е добре да се използват топли цветове, защото те отразяват по-добре светлината.
За цветовото оформяне на даденото пространство трябва да се избере един основен цвят, който ще бъде водещ за интериора на помещението. За кухнята и трапезарията са подходящи пастелни, нежни и светли тонове. Най-използваните цветове за спалня са бяло, бледо жълто, бежово, лилаво и розово.

Важно е преди боядисване да се прочетат инструкциите на производителя. Цветът се избира по каталог и се получава готовата оцветена боя. Така производителите гарантират,че всеки път ще се получава боя с еднакъв цвят. За по-добро покритие е достатъчно двукратното нанасяне на боята.
Между нанасянето на двата слоя е неободимо да се изчака поне 3-4 часа.

Цени

Долупосочените цени са ориентировъчни и подлежат на договорка. Моля, свържете се с нас, за да получите конкретна оферта.

Цени за бояджийски услуги

  • Нанасяне на грунд – 1лв./м2
  • Боядисване с латекс едноцветно – 5лв./м2
  • Боядисване с латекс до 4 цвята – 6лв./м2
  • Боядисване с фасаген – 5лв./м2
  • Боядисване с блажна боя – по договаряне
  • Лепене на тапети – 8лв./м2
  • Боядисване на входове – по договаряне