Зидария и замазка

Зидария

Зидарията в строителството остава предпочитана поради своята стабилност, дълговечност и традиция. Стандартните строителни смеси и големия избор на зидарски продукти дават големи възможности при строителството.

Материали

В зидарията се използват варо-циментови и варови разтвори. Съществуват различни видове тухли и блокове за различни предназначения: четворки, единици, газобетон, бетонни блокове и др.

Стандартна зидария

При стандартната зидария е важно започването на реда, защото по-нататъшната нивелация зависи от това. Полагането става върху добре нивелиран и изправен материал. Хоризонталната нивелация на редовете трябва да бъде запазена във всеки следващ ред и фугата не трябва да превишава 1 см. Хоризонталната линия трябва да се следи постоянно със конец. Вертикалността на тухлената зидария е много важна за следващите строителни процеси, особено за дограма и мазилка, защото криви стени означават повече материал по време на мазилката, нужен за изправяне на стените, съответно и по-висока цена.

“БУЛИНД” ООД

Нашата фирма предлага всички видове зидария и усвояване на балкони, зидане на коминни тела, навеси, камини и други. За оферта моля попълнете формата.Преди да се положат подовите покриятия е нужно да се направи замазка. Циментовата замазка е земновлажна смес от пясък, цимент и вода в точни пропорции, което улеснява работата с нея и я прави здрава и дълговечна.

Замазка

За направа на замазка има много правила и е нужен опитен майстор, който да положи майки във всички помещения и според тях да разнесе замазката. Замазките в съвременното строителство са механизирани и се полагат машинно за улеснение на работниците и за по-ниска цена. За малки по обем обекти се прилага и ръчното бъркане. Машинното бъркане на сместа става със специална машина, която изтласква сместа и до по-високи етажи където се разнася и нивелира ръчно. Добре направената замазка спестява пари, защото разхода за строително лепило и самонивелиращи замазки е по-нисък. За да се налепят плочки като завършващо покритие е нужна подходяща равна и нивелирана замазка. При паркета е същото положение.

Цени

Долупосочените цени са ориентировъчни и подлежат на договорка. Моля, свържете се с нас, за да получите конкретна оферта.

Цени за зидария и замазка

  • Зидария с тухли единици – 15лв./м2
  • Зидария с тухли четворки – 15лв./м2
  • Зидария с газобетон – 12лв./м2
  • Замазка до 5 см – 15лв./м2
  • Замазка над 5 см – по договаряне
  • Замазка до 5 см армирана – 18лв./м2
  • Саморазливна замазка – 15-18лв./м2
  • Вароциментова мазилка – 16лв./м2