Поставяне на фаянс, теракот и гранитогрес

Поставяне на фаянс, теракот и гранитогрес

Лепенето на плочки е процес, който се прави през големите етапи от време, поради ниската си амортизация. Най-често плочки се лепят при ремонт на баня. Големият интервал между смяната на плочки налага инвестирането в качествено залепване на плочките с прецизност и подходящи материали.

Подготовка

За правилно залепване на плочки е нужна чиста повърхност, без прах и мазни участъци. Върху стари повърхности, третирани с боя и други материали, не е желателно да се лепи. В този случай или се изкъртва до здраво, или повърхността се наранява до постигане на релеф и се обработва с правилните грундове. В някои от случаите се монтира рабицова или арматурна мрежа.

Лепила

Огромният избор от лепила дава възможност за икономични решения с адекватно качество. За предпочитане е гъвкаво лепило с фибри. Плочките, които сте избрали могат да бъдат три класа. На опаковката им е описано към кой клас приспадат: висок, среден, нисък. По-ниските класове плочки не са калибровани идеално и затова, понякога фугата може да “избяга”. Поради тази причина, когато избирате плочки, е хубаво да погледенете към кой клас приспадат и ако е възможно да извадите няколко от тях и да ги наложите една върху друга. Така ще придобиете представа дали са калибровани добре.

Инструменти

За добре направени плочки са нужни редица инструменти като, професионална машина за рязане на плочки, ъглошлайф, боркорони и.т.н. Уменията на монтажника са решаващи при изработката на бани и лепенето на плочки. Опитният майстор има умението да разпредели правилно плочките, да ги наложи предварително и да направи подходяща симетрия на помещението. По ъглите, в помещения, като бани се влага лайсна, а когато три страни сключват ъгъл се прибягва до метода “пилен ръб”.

Фугиране

Последният процес, след залепването на плочките, е фугирането им. Фугиращите смеси са много разнообразни по цвят и се намират в почти всеки строителен магазин. Цветът им може да контрастира или да е нюанс на плочките, избрани от клиента. Забъркват се по описанието на производителя и се разнасят с правилен инструмент навсякъде по терена, като фугите се напълват обилно с материал, след което се изчаква материала да стегне и се почистват старателно от останалата фугираща смес.

Цени

Долупосочените цени са ориентировъчни и подлежат на договорка. Моля, свържете се с нас, за да получите конкретна оферта.

Цени за поставяне на фаянс теракот и гранитогрес

  • Фаянс, теракот – стандартно лепене – 30лв./м2
  • Фаянс, теракот – диагонално лепене – 36лв./м2
  • Гранитогрес – 32 лв./м2
  • Поставяне на цокъл – 15 лв./м
  • Лепене на естествен камък – 33 лв./м2