Бояджийски услуги

Циклене на паркет

Естественият паркет се произвежда от масивна дървесина. Изберете ли този тип подова настилка, се възползвате от всички предимства на истинското дърво. Със своите естествени шарки, тя придава на дома ви уют и топлота. Освен това тази подова настилка е с добри топлоизолационни качества и дълъг живот. За да се запази в отлично състояние обаче, е необходимо да полагате специални като циклене на паркет

Лепене на паркет към замазка

Най-ефективния метод за монтаж. С него паркетът се стационира добре и няма опасност от последващо скърцане и хлопане. Предотвратява се и отварянето на фуги, защото с лепенето се ограничава линейното разширение на дървото. Препоръчва се грундирането на замазката преди залепване. Това гарантира по-здраво свързване на двете повърхности.

Циклене на паркет

Периодичното циклене на паркет е от основно значение за запазването на добрия му външен вид.
Първи етап: премахва се замърсеното старо покритие и се изравняват отделните паркетини. Втори етап: отстраняват се останалите от грубото циклене на паркет драскотини с междинно шлайфане и се вадят чистите стърготини, необходими за фугирането му. Запълват се фугите. Това става като чистите стърготини се смесват със специална смола. Фугите се запълват с получената смес. (последен) етап: финално шлайфане. Преди да приключат процедурата циклене на паркет и да се премине към лакиране, нашите екипи полират повърхността с дискова машина „LAGLER TRIO”. После паркетът се почиства старателно.

Лакиране на паркет

Задължително е след циклене на паркета процедурата да завърши с лакирането му. Лакът е това, което запечатва и запазва перфектния вид на вашия паркет за дълго време. Нашите екипи нанасят 3 слоя лак за висока степен на износоустойчивост, като матират паркета, т.е. правят междинно шлайфане след поставянето на всеки слой лак.
Представяме етапите на лакиране:
След като се изцикли, паркетът се почиства с прахосмукачка и е готов за лакиране. Нанасяне на първа ръка лак – тя служи като запечатващ слой и като основа. Междинно шлайфане на паркетната настилка – след като се изчака първата ръка лак да изсъхне (между 15 и 30мин.) повърхността се шлайфа на ръка с шкурка N-150. Това се прави, за да се отстрани настръхването на паркета. Втора ръка лак – прави повърхностния слой на паркета. Нанасянето на трета ръка лак се прави минимум след 12 ч. след предходната ръка лак. Нанася се задължително на буков паркет и на чамово дюшеме, защото тяхната дървесина е по-пореста и попива повече (при букова дървесина – неравномерно). При дъбов паркет и други материали с по-голяма твърдост, третото лакиране е препоръчително, но не е задължително. Прави се, за да има още един защитен слой лак и съответно, за да удължи живота на паркета. Преди нанасянето на третата ръка лакиране отново се прави шлайфане на ръка с шкурка N-150.

Цени

Долупосочените цени са ориентировъчни и подлежат на договорка. Моля, свържете се с нас, за да получите конкретна оферта.

Цени за бояджийски услуги

  • Редене на ламинат – 7лв./м2
  • Монтаж на первази – 4лв./м2
  • Монтаж на преходни лайсни – 7лв./м
  • Циклене, фугиране и лакиране 3 ръце /нов паркет – 20лв./м2
  • Циклене, фугиране и лакиране 3 ръце /стар паркет/ – 24лв./м2
  • Циклене, фугиране и лакиране 3 ръце /паркет с блажна боя/ – 32лв./м2
  • Пренареждане на стар паркет ц.ф.л. 3 ръце /вкл. материали/ – 42лв./м2
  • Рязане на нов паркет ц.ф.л. 3 ръце лакиране /вкл. материали/ – 40лв./м2
  • Циклене на паркет при квадратура по-малка от 20 м² – 160лв.